Kartnesbukta og innløpet fra lufta - november 2014

Prosjekt Myre havn

Infomasjon fra Kystverket om redusert aktivitet i desember og januar måned.



Vi nærmer oss nå årsskifte. Arbeidene i havna vil i løpet av uke 50 bli avsluttet for året, og gjenopptas i februar. Prosjektet er i stram rute, og Kystverket er godt fornøyd med produksjonen for 2014.

Som kjent kom arbeidene i havna i gang i desember 2013. Miljømudring og omlegging av rørledninger var første steg i utvidelsen av havna. Etter hvert kom molobygging og uttak av fjell i innløpet i gang. Sprengningsarbeidet i havna har vært litt forsinket av spesielt vanskelig fjell, men det har ikke påvirket framdriften for øvrig. Moloen fra Vorneset er lagt ut i sin fulle lengde, mens moloen mot Gjæva ikke er sammenhengende. Ingen av disse er kommet opp i sin fulle høyde. Utdyping av innløpet var ferdig i oktober, mens mudring i ytre del av havna pågår fremdeles. Noe arbeid gjenstår på sjeteen rundt deponiet. På grunn av en del tungsjø har det ikke vært arbeidet på moloen ute ved Gjæva i de to siste månedene.

Spesielt siste måned har det vært god drift på anlegget. Mudring og erosjonssikring på nordsiden av innløpet pågår for fullt. Når dette arbeidet er utført, vil arbeidene i innløpet bli avsluttet, og denne delen av prosjektet fullført. I ytre del av havna skal det nå før jul legges noe mer stein i sjeteen for å sikre stabilitet gjennom vinterstormene.

På grunn av vinter og dårlige værforhold har Per Aarsleff AS valgt å ha minimal aktivitet i havna i januar 15. Om forholdene tillater det, vil aktiviteten øke utover februar, og full drift blir gjenopptatt i mars.

Arbeidene i steinbruddet vil pågå kontinuerlig, med normal arbeidsstans i høytiden. En betydelig mengde blokkstein skal produseres, og fjellet er ikke alltid like medgjørlig.

Gjennom desember og januar vil moloene sette seg, og samtidig bli utsatt for bølgepåkjenninger. En vil således høste erfaringer med strøm og bølgemønster innenfor. Optimalt blir det først når moloen er ferdig bygget mellom Gjæva og Myreskjæran.

Trafikkavvikling i og utenfor havna har så langt gått svært bra, og samarbeidet med Øksnes kommune og lokalt næringsliv er upåklagelig.

Kystverket takker Myresamfunnet for samarbeidet i året 2014, og ønsker alle en riktig God Jul.